General Finishes este un brand de produse pentru recondiționarea mobilierului despre care, dacă urmăriți cât de puțin grupurile din afară, este imposibil să nu fi auzit. Deși au în portofoliu și vopsea, General Finishes sunt renumiți pentru baițurile și lacurile lor care te ajută să recondiționezi moblierul tău vechi dându-i un aspect de lemn care în momentul acesta este atât de apreciat în România.

Pentru că sunt produse noi, am scris mai jos un articol cu toate detaliile pe care ai nevoie să le știi înainte de a folosi Wood Stain – baițurile pe bază de apă de la GF.

Baițurile pe bază de apă pentru lemn sunt formulate pentru a oferi o lucrabilitate similară cu baițurile pe bază de ulei. Se întind ușor, pot fi reparate, se amestecă fără efort și au un ”timp deschis” îndelungat. Formula mai groasă a acestor baițuri pentru lemn permite pătrunderea controlată în suprafață, iar pigmenții lor de înaltă calitate produc culori bogate, închise și uniforme pe lemnul mai greu de vopsit, cum ar fi artarul și pinul. Au un miros scăzut, cantitate mică de COV, ustensilele pe care le folosești cu aceste produse se pot curăța cu apă și nu trebuie să îți faci griji că produsul ar fi combustibil.

Formula a fost îmbunătățită de curând și oferă:

 • Pigmenți de ultimă generație – culoare mai consistentă și mai puțină decolorare în timp
 • Sistem nou de rășină – culoare stabilă care nu se va lua pe pensulă la aplicarea stratului de protecție
 • Timp deschis mai lung (timpul în care te poți juca cu produsul pentru a crea efectul dorit)
 • Timp de uscare mai scurt (timpul de uscare dintre straturi)
 • Termen de valabilitate prelungit
 • COV redus (COV UE 24 g/L)

Mod de aplicare:

Poate fi aplicat cu ajutorul unei pensule sau prin pulverizare. Se amestecă bine înainte de aplicare. Folosiți o pensulă curată sau un aplicator de burete/microfibră. Aplică o cantitate generoasă de baiț și lasă-l să pătrundă câteva minute înainte de a șterge cu un prosop de hârtie curat. Se poate aplica un al doilea strat pentru a închide culoarea.

Pregătirea suprafețelor:


Suprafața trebuie să fie curată, uscată și fără praf, murdărie, grăsime, ceară sau contaminanți. Pentru lemnul brut, începe șlefuirea cu granulația #150. Umple toate găurile de cuie sau crăpăturile cu ajutorul unui material de umplere sau chit pe bază de apă. Îndepărtează tot praful prin aspirare sau prin ștergere cu o cârpă umedă. Nu folosi cârpe care conțin uleiuri din semințe de in/cânepă.

Timp de uscare la 20°C și 70% umiditate:

Uscare: 1-2 ore
Timp necesar pentru a aplica un strat de protecție: 1-2 ore

Recomandări pentru sigilare și finisare:


Poate fi protejat cu majoritatea finisajelor, lacurilor pe bază de apă, ulei și solvent. Compatibil cu toate produsele de finisare de la General Finishes. Testează aderența și compatibilitatea pentru toate celelalte sisteme.

Culoarea va varia în funcție de lemn și de timpul de așteptare înainte de ștergere.

Curățarea instrumentelor

Instrumentele și materialele de aplicare care conțin produse pe bază de apă pot fi curățate cu apă și săpun imediat după utilizare.

Scurgerile pot fi îndepărtate de pe țesături și covoare dacă sunt curățate imediat cu apă și săpun.

Instrucțiuni de depozitare a produselor pe bază de apă:

Vă rugăm să fiți atenți la modul în care sunt depozitate produsele pe bază de apă și la perioada de timp în care acestea au fost depozitate.

Produsele pe bază de apă nu rezistă la nesfârșit, chiar și atunci când nu sunt deschise. Cu toate acestea, durata de viață a produsului poate fi prelungită cu o îngrijire și depozitare corespunzătoare.

Produsele pe bază de apă pot fi păstrate 3-5 ani dacă recipientul este nedeschis, în stare bună și depozitat la temperaturi corecte.

Un produs care are o vechime de 3 ani nu va arăta ca un produs care are o vechime cuprinsă între 6 luni și 1 an. Veți observa mai multă stratificare sau separare pe măsură ce produsul îmbătrânește. Întotdeauna amestecați bine înainte de utilizare.

Dacă produsul are un miros urât, înseamnă că este contaminat și nu mai este utilizabil.

Gravitația poate determina ca unele ingrediente solide să se depună pe fundul recipientului și să vedeți o ușoară separare în partea superioară. Acest lucru este normal. Dacă lucrați cu un produs mai vechi, amestecați foarte bine.

Dacă solidele se dizolvă și aglomerările se uniformizează după amestecare energică, produsul este în stare bună de utilizare.

Incapacitatea de a reincorpora bulgări mari și bucăți mari după amestecarea timp de câteva minute bune este un indiciu că produsul a înghețat și nu mai poate fi utilizat.

Finisajele pe bază de apă se cristalizează și formează o peliculă din cauza evaporării atunci când sigiliul etanș al unei cutii este rupt la prima utilizare. Următoarele practici vor crește durata de viață a produsului:

 • Desfaceți capacele sigilate cu un deschizător de cutii de vopsea, prin agățarea sub marginea rulată a capacului. Folosirea unei șurubelnițe poate desfigura marginea și capacul, afectând o etanșare completă.
 • Păstrați capacul închis în timpul lucrului. Turnați ceea ce veți folosi într-un bol, pahar de hârtie sau farfurie și închideți capacul cutiei de vopsea în timp ce lucrați.
 • Curățați bine marginea cutiei cu un prosop de hârtie înainte de a o închide pentru a crea o etanșare completă. Scurgerea produsului în chenar poate fi redusă la minimum prin utilizarea unui capac de turnare. Evitați să ștergeți pensulele folosite de capac.
 • Împingeți capacul în poziție folosind un ciocan de cauciuc pentru a evita deformarea marginii sau a capacului. Zgârieturile din capac în urma contactului direct cu un ciocan normal pot afecta o etanșare completă. Alternativ, așezați o bucată plată de lemn peste capacul cutiei și bateți ferm pentru a-l închide.
 • Depozitați la temperaturi moderate. Evitați temperaturile sub 10°C sau peste 26°C. Păstrați la adăpost de îngheț. Produsul înghețat și deteriorat de căldură nu poate fi revitalizat. Spațiile cu temperatură controlată, cum ar fi un subsol, sunt ideale pentru depozitare. Nu depozitați produsul în pod, în garaj, în lumina directă a soarelui sau lângă ceva cald, cum ar fi un încălzitor de apă sau un cuptor.
 • Depozitați cutia cu susul în jos pentru a crea o etanșare a lichidului, a minimiza evaporarea și a reduce șansele de cristalizare. Decantați produsul rămas din cutie înainte de a amesteca.
 • Decantați resturile într-un recipient mai mic atunci când produsul este aproape epuizat. Recipientele de depozitare alternative pentru produsele pe bază de apă sunt sticlele de plastic sau cele de sticlă.
 • Nu umpleți complet recipientele cu capac metalic pentru a preveni ruginirea acestora.

Îngrijirea și întreținerea mobilierului recondiționat cu General Finishes

 • Acordă-i timp suficient pentru maturare.
  Tocmai ați terminat de aplicat un finisaj fin, superb. Tratează-l cu delicatețe ușor până când vopseaua sau stratul de finisare s-au întărit complet. Așteptați 21 de zile pentru ca un finisaj pe bază de apă să se întărească înainte de curățare.
 • Curățarea și întreținerea regulată. Îndepărtați praful cu o cârpă umezită cu apă. Praful se poate acumula în timp și poate zgâria sau opaciza finisajele dacă nu este îndepărtat în mod regulat.
 • Îndepărtați amprentele, fumul de gătit și reziduurile de fumat cu apă și săpun blând. Acești contaminanți nu vor afecta finisajul, dar se acumulează pe suprafețe și estompează luciul original.
 • La fel ca în cazul tuturor finisajelor fine pentru mobilier, evitați să folosiți produse de lustruire a mobilei, produse de curățare sau spray-uri de praf care conțin silicon, alcool, amoniac și orice lucru acid. Excepție: Am curățat cu succes cu șervețele Clorox.
 • Curățați în timp util petele de apă, alcool și alimente și folosiți șervețele și suporturi de pahare pentru a proteja finisajul.
 • Este posibil ca finisajele sau retușurile viitoare să nu adere corespunzător sau să nu funcționeze așa cum se dorește pe o suprafață contaminată. Unii contaminanți, cum ar fi siliconul, se infiltrează prin finisaj în lemn și adesea nu pot fi îndepărtați.
 • Evitați expunerea excesivă la lumina directă a soarelui, la temperaturi ridicate sau la umiditate ridicată. Acestea pot deteriora mobilierul și finisajele.