Pentru cine mi-a urmărit o vreme blogul, poate veni ca o surpriză faptul că s-a transformat în ceea ce este el astăzi. De la audit la recondiționare de mobilier cu vopsea pe bază de apă nu este tocmai pasul cel mai previzibil si de la un blog despre familie și despre provocările unei mame care își dorea și o carieră până la un magazin online cu o oferta atât de bogată nu e chiar o schimbare minoră.

Cum a început deci totul?

Am avut întotdeauna o pasiune pentru lucrurile frumoase care „înseamnă ceva”, lucruri personalizate și unice care nu se găsesc în toate casele. Mi-au plăcut mereu lucrurile cu istorie, casele cu prispă, mobila grea de lemn colorată în culori aprinse și mai ales ideea de a locui într-un loc ce mă reprezintă – chiar dacă nu e ca la toată lumea.

Am povestit deja că de ani buni am tot colindat tot felul de târguri în Anglia, în cautare de tot felul de lucrușoare simpatice și unice cu care să decorăm casele unde am stat iar când a fost vremea să planificăm cum ne vom amenaja interiorul casei noastre am decis că este mai convenabil să folosim mobilă second hand decât să cumpărăm totul nou. Am inceput deci să căutăm mobilă de lemn pe care să o trimitem în România și .. am găsit mai mult decât ne-am propus să cumpărăm. Nu pot să uit cât m-a certat Mr Milos că nu mă mai satur de cumpărat scaune. Aveam la un moment dat cam 45 de scaune în garaj pentru că am găsit vreo 3 seturi și nu știam pe care o să vreau să le păstrez. Mi se pare amuzant acum însă la vremea aia toată lumea care vedea cum arată garajul nostru cu siguranță credea că am luat-o razna.

Să încep eu a vopsi nu era în plan, ne imaginam că le vom duce la cineva să le recondiționeze pentru noi. Lucram pe atunci la o mare companie și nu mă prea simțeam o fire creativă însă am trecut printr-o perioadă mai dificilă (o sarcină în care mi s-a spus că ar fi destul de slabe șanse să putem păstra bebelușul – poate voi reuși vreodată să scriu mai multe și despre asta) și am simțit nevoia în zilele mai negre să fac ceva care să îmi distragă atenția. Am luat deci o cutie de vopsea albastră de la un magazin de bricolaj si am inceput a colora scaunele care așteptau în garaj să fie trimise. Am încă scaunele acelea albastre, mi se pare amuzant de fiecare dată când le văd cam în ce fel am putut să le vopsesc însă acolo am descoperit că vopsitul poate fi o adevărată terapie.

A urmat o perioada de documentare intensă, a început să mă pasioneze subiectul așa că am vrut să învăț despre diferite tipuri de vopsea decorativă. Am mers și la câteva workshop-uri pentru vopsit, inițial la o firma mai cunoscută dar ultimul la care am fost era ținut de o doamna tare drăguță care era distribuitor pentru firma Autentico. Acolo a fost momentul zero aș putea spune, momentul când mi-am dorit să fac și eu ce făcea ea. Povestea ei, cum a lăsat un loc de muncă foarte bine plătit într-o corporație și a început o afacere de recondiționare mobilier m-a inspirat deși nu am crezut că va fi posibil să mi se întâmple și mie asta.

Continuarea e deja poveste, felul neașteptat în care mi s-au aliniat toate planetele și am reușit să devin distribuitor pentru trei dintre firmele de vopsea și produse decorative pe care le iubesc (Fusion Mineral Paint, Dixie Belle și Re.Design with Prima) e o adevărată minune.

Sper să vă inspire și pe voi povestea mea și să credeți, orice e posibil acolo unde există voință și efort.

Mai jos câteva poze cu o parte dintre piese de mobilier recondiționate până acum.