Nu aveți produse în coș.
Categorii de produse

De vorbă cu clienții 2 – câteva sfaturi de care să ții cont când îți vopsești singur bucătăria

28 iulie 2021

În ultima vreme am primit foarte multe întrebări de la clienți care doresc să schimbe cumva aspectul mobilei de bucătărie. Pentru că de obicei este vorba de un mobilier de dimensiuni mari, poate fi costisitor să îl schimbi complet așa că, dacă mobila pe care o ai e în condiție bună dar aspectul te-a plictisit o poți repara puțin după care o vopsești și e ca nouă.

De obicei vopsirea mobilei de bucătărie este un proiect mare dar relativ simplu, mai ales dacă alegi să vopsești într-o singură culoare. Avem câteva exemple foarte reușite de la clienții noștri mai jos.

Bucătărie vopsită cu Fusion, culoarea Homestead Blue


Bucătărie vopsită cu Fusion Little Lamb și Autentico Vert Olive

Pentru că prietena noastră Mara de la Mara cu Noroc (www.maracunoroc.com) primește printre proiectele ei solicitări numeroase de la clienți pentru redecorarea integrală a bucătăriilor, am rugat-o să ne povestească și nouă cum se apropie ea de un astfel de proiect și să ne dea câteva sfaturi utile din experiența ei.

  1. Ce ne poți spune despre tine și despre felul cum vezi tu reinterpretarea mobilierului (fie mobila de bucătărie sau din alte camere)

R: Sunt un om cu o pasiune. Cred în schimbare, în transformare și o privesc ca pe o modalitate extraordinară de flexibilizare a modului în care vedem lucrurile, situațiile și viața în general! 

Transformarea unei bucătării poate fi un proiect relativ simplu; practic, nota de dificultate poate apărea atunci când vorbim de suprafete mari de transformat însă cu rabdare și un strop de hărnicie, obiectivul poate fi atins.

2. Am văzut câteva proiecte de-ale tale în care ai vopsit bucătării pentru clienți. Înainte de a începe un astfel de proiect, care sunt lucrurile pe care le iei în considerare în ce privește pregătirea, produsele pe care le folosești.

R: Cel mai important atunci când dorești să schimbi aspectul unui mobilier demodat și eventual uzat, este să alegi produse de calitate premium. Eu mă pregătesc cu vopsea de cea mai buna calitate și respect cu sfințenie toate etapele de lucru. 

Din fericire,  avem la dispoziție suportul tehnic din partea furnizorilor si când cumpărăm un produs, nu ni se vinde produsul și atât ci ești învățat cum să folosești fiecare primer / grund în parte,  fiecare vopsea și cu ce ustensile.

Eu personal ador sa lucrez la vopsirea bucătăriilor cu vopsele care se autosigilează de la Fusion și Autentico dar și de la alte branduri, în funcție de disponibilitate/culori, etc. 

Bucătăriile sunt zone supuse uzurii destul de rapide și de aceea mă asigur că aderenta vopselei folosite este maximă, așadar folosesc un primer potrivit fără discuție, după care 2 – 3 straturi de vopsea pe care personal prefer sa o diluez 20% ca să capete suprafata vospita un aspect autonivelat. (Notă: aceasta este preferința personală a Marei, noi recomandăm să folosiți în special vopseaua Fusion fără diluare)

Vopsirea netedă este aducatoare de calm, liniște și armonie iar acest lucru îmi este  cofirmat zi de zi și de către clienții mei. 

Recomand rola pentru stratul de primer și o pensulă plată și cu fire moi sintetice pentru vopsea, pentru a obține un aspect neted, perfect.

Uși de mobilier vopsite neted cu pensula de către Mara

3. Care sunt pașii principali pe care îi parcurgi pentru un astfel de proiect și la ce crezi că ar trebui clienții noștri să fie cel mai atenți?

R:
Grija cea mai mare a clientului ramane aceea de a explica foarte bine ce fel de suprafete au de vopsit pentru că fiecare produs este gândit  să ușureze foarte mult munca iar pașii parcurși depind în mare parte de tipul de material.

O suprafată melaminată cere obligatoriu ultragrip; o mobila de lemn pe care am slefuit-o și care are risc mare de a scoate acei tanini sau pete, mai mult ca sigur va avea nevoie de un primer adecvat si apoi atenție mare la paletarele de culori si armonizarea culorilor. 

Practic, fascinația principală de aici vine, din magia culorilor.

Bucătărie de PAL vopsită de Mara. Chiar și gresia și faianța au fost vopsite aici.

Aceeași bucătărie de mai sus, înainte. Diferența pe care câteva cutii de vopsea o poate face e uimitoare


4. Ce greșeli crezi că ar trebui evitate pentru a asigura durabilitate lucrării, având în vedere că bucătăria este, în cele mai multe case, un spațiu intens folosit?

R: În primul rând eu cred că nealocarea unui timp suficient de lucru este greșeala nr 1 care se poate întâmpla.  Este un proces în sine reacreativ iar timpul alocat ar trebui să fie unul pe care ni-l dăruim nouă înșine. Nu este bine să omitem sau să grăbim etapele pentru că dacă facem rabat de la anumite etape, se va vedea în rezultatul obținut și în durabilitate. 

Degresarea suprafețeleor este extrem de importantă pentru că asigură aderența vopselei; lăsarea unui timp de uscare adecvat pentru UltraGrip sau orice produs folosim în avans de a vopsi e la fel de important. Spre exemplu, eu personal prefer să las o noapte și o zi după ce dau primer sau Ultragrip. 

Fiecare produs în parte are un rost și este esențial să documentăm bine împreună cu furnizorul ce produs este mai potrivit, în funcție de ce suprafețe vospim și la ce uzura estimăm că vom expune mobilierul. De exemplu, dacă vrem ultra protecție putem alege un lac suplimentar pe care sa îl folosim ca ultimă etapă de lucru. 

5. Un astfel de proiect este unul destul de mare, care din experiența noastră poate dura mai multe zile. Cum propui clienților să se organizeze în acest timp astfel încât să nu trebuiască să mănânce doar în oraș?

R: Da, proiectul poate dura mai multe zile, de obicei între 3 și 5 zile și chiar e recomandabil să lăsăm vopseaua să se așeze bine între straturi. Vestea bună însă este că vopseaua și primerul se usucă extrem de rapid, după aprox. 20 min este uscat la atingere și se poate folosi bucătăria însă un minim de atenție este necesar și recomand lăsarea unui timp de cel pușin câteva ore între straturi, astfel încât fixarea să fie una sigură. 

Practic, putem vopsi și pe poziție orice bucătărie atâta vreme cât avem o carpă umedă la îndemână să ștergem eventuale picături de vopsea. Murdarirea este minima. 

Demontarea feroneriei poate fi singura provocare pe care o putem avea în vospirea unui bucătării.

6. În final, având în vedere efortul dar și costul materialelor, crezi că merită să începi un astfel de proiect sau e mai simplu să fie schimbate complet fronturile?

R: Merita din toate punctele de vedere: timp de calitate si de recreere petrecut transformând mobilierul, materiale cu care lucrezi de drag, consultanta inclusă, costuri mult mai reduse.. 

Știm cu toții că bucătăriile sunt extrem de scumpe. Cel mai important motiv dintre toate este însă, după părerea mea grija pentru mediul înconjurător, grija de a nu mai produce deșeuri.  Prețuirea lucrurilor pe care le avem este o bucurie a sufletului iar prețuirea planetei ar trebui să fie preocuparea noastră, a tuturor!

Deși ne-a povestit astăzi mai mult despre redecorarea mobilei de bucătărie, lucrările Marei sunt foarte variate si vă prezentăm mai jos câteva piese superbe pe care ea le-a reinterpretat folosind vopselurile noastre.

Lucrare în progres care arată deja extraordinar deși nu e chiar gata

Mulțumim, Mara, pentru că ți-ai făcut timp să împărtășești cu noi din experiența ta și sperăm ca aceasta să folosească acelor clienți de-ai noștri care decid să facă ei singuri o astfel de schimbare în casa lor.

Distribuiți pe: